Назад до Събития

Хакатон „Дигитална Стара Загора“

ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ Ученици 8-11. клас

На 23. и 24. юни ще се проведе Хакатон „Дигитална Стара Загора“ за ученици 8-11. клас от училищата в региона. Насочен е към онези от тях, които имат интереси и/или познания в някоя от следните области: технологии, бизнес, предприемачество, дизайн, маркетинг, организиране на събития.

Хакатонът е уникален формат, в рамките на който младежите могат да се обединят и да открият силата на колективната работа и критично мислене. С помощта на технологиите, в рамките на „Дигитална Стара Загора“ те ще търсят решение за популяризиране на събитията, които се случват в града, но по една или друга причина малко хора разбират за тях и организаторите често не успяват да достигат до хората и потенциалните посетители.

Учениците ще бъдат разделени на отбори и ще се изправят пред предизвикателството да излязат от зоната си на комфорт, да работят по реален проблем и да подобрят уменията си за работа в екип.

Официалното откриване на хакатона ще бъде на 23. юни. По време на него специалисти от бизнеса ще разкажат повече за проблема и казуса, който трябва да се разреши. Същинската част ще се състои на 24. юни, когато екипите ще работят по своята идея, като в края на деня те ще трябва да я презентират пред жури. Най-добрите идеи ще получат подкрепа за реализирането си и награди.

Всички, които имат интерес, могат да се регистрират на следния линк https://forms.gle/bE7uo6Z2YTD1VmxJ8

Побързайте - местата са ограничени! Краен срок за попълване - 21. юни или до запълване на местата.

loading...